Vežbe Disanja za Sataniste

’’Život je u dahu’’
-Tot

Tarot je oduvek bio poznat kao ’’Đavolja Slikovnica’’. Nulta karta Tarota jeste Luda, i sa njom počinje Tarot (putovanje Lude kroz Tarot do božanstva) u mnogim špilovima, naročito u drevnim špilovima ilustrovana je kako svira flautu. Flauta je simbol ovladavanja dahom.

Ponavljajte vežbe po 4 puta za početnike, 8 - 10 za prosečne, a za iskusne praktičare, koliko god vam odgovara. Napredni praktičari mogi ići i do 60 – 100 ponavljanja svake vežbe disanja koje slede, ali ovo mora se postići individualnim vežbama, i tokom odredjenog perioda vremena. Ukoliko se preforsirate sa ovim vežbama disanja, možete oštetiti svoj nervni sistem. Upozorenje da ste prešli svoju granicu jeste kada ne budete u stanju da govorite tečno, već vam se reči prepliću. Smanjujući broj udisaja i smanjujući vreme držanja daha rešiće ove probleme.

Ukoliko vam instrukcije koje slede nisu razumljive, možete naći više informacija na internetu ili u Joga tekstovima.

TEHNIKE 1, 3 I 4 SU ODLIČNE ZA POČETNIKE I POMAŽU PRI ULASKU U TRANS.

Tehnika #1

 1. Udahni polako kroz nos i zamisli i fokusiraj se na energiju kako ti ulazi u korenu čakru i sa svakim udisajem, uvlači ovu energiju kroz sve čakre sve do krunske, osvetljujući svaku pritom.
 2. Zadrži dah na 4 sekunde za početnike, za prosečne 10 i za iskusne praktičare, koliko god vam odgovara. Trebalo bi tokom čitave vežbe da bude isti broj sekundi pri zadržavanju.

Izdahni lagano kroz nos i vizuališi i fokusiraj se na energiju kako ti ulazi u krunsku čakru i sa svakim izdahom, usmeri ovu energiju dole kroz sve čakre do prve, osvetljujući svaku pri tom.

Tehnika #2
DAH VATRE takođe znan kao ’’Kapalabhati’’

 1. Stiskaj svoje stomačne mišiće, snažno, stvarajući izdisaj, uvlačeći stomak veoma brzo i snažno. Odmah se opusti i vazduh će automatski ući u gornji deo pluća. Koristi ove brze kontrakcije stomačnih mišića kako bi udisao i izdisao tokom ove vežbe. Kontrakcije trebaju biti ritmičke.
 2. Probaj nekoliko puta, da dobiješ osećaj.
 3. Uradi 20 za redom, unutra i napolje, koristeći stomačne mišiće brzim uzastopnim pokretima, na kraju 20tog daha, izdahni, udahni i ispuni pluća, stiskajući anus, spusti bradu na grudi, drži dah koliko možeš- NE MOJ SE FORSIRATI PREVIŠE!         
 4. Izdahni lagano.

 

Ovo gore čini jedan krug vezbi. Izdasi trebaju biti kratki, a udasi pasivni i duži. Krugovi ponavljanja se povećavaju dodajući broj stiskanja stomačnih mišića. Prvo, pokušaj raditi 3 serije po 20 stiskanja i nakon nekog vremena povećaj na 30, onda 40 dok ne dođeš do 60.

Šta ova vežba čini:

 1. Povećava količinu kiseonika u telu

Povećava količinu toplote – alhemičari u Gotskim i srednjevekovnim vremenima bili su oslovljavani kao ’’dahtala’’ i deranja kraj kamina u alhemijskim slikama predstavljali su slimoblično ovu vežbu.

Tehnika #3
DISANJE SA MENJANJEM NOZDRVA JEDAN – ZADRŽAVANJE NA KRAJU

 

Ovo predstavlja jedan krug vežbe.

Ponovi iznad vežbu 4 puta za početnike, 8-10, onda povećajte do 20 za iskusnije i 40 za napredne praktičare.

Veoma je važno da se opustite i idete lagano sa ovom vežbom.

Za naprednije praktičare, vreme može da odsupa od jednakosti, na primer, odnos 2 na udahu, 8 na zadržavanju, i 4 pri izdisaju, ali ovo mora biti isto tokom meditacije. Kraći udasi sa dugim izdisajima mogu da uvećaju vašu moć drastično tokom kratkog perioda vremena.

Ova vežba usmerava pranu/veštičju moć ka glavi i gornjim čakrama. Ovo je odlična vežba  ako osećate da vam energija ide u noge, što može biti opasno.

 

DISANJE SA MENJANJEM NOZDRVA DVA – ZADRŽAVANJE NA POČETKU

Sa ovom vežbom, zadržavanje je na početku, odmah posle izdaha.

 1. Koncentiši se na tri donje čakre
 2. Udahni kroz levu nozdrvu za četiri sekunde, zatvarajući pritom desnu nozdrvu palcem.
 3. Zameni i zatvori sada levu nozdrvu palcem, a udahni kroz desnu nozdrvu za četiri.
 4. Zadrži dah za šest sekundi, nakon izdaha.
 5. Drži levu nozdrvu zatvorenom, udahni korz desnu nozdrvu za četiri, zameni i zatvori desnu nozdrvu i izdahni kroz levu za četiri.
 6. Drži na kraju izdaha za šest sekundi i onda udahni kroz levu opet za četiri, izdahni kroz desnu i drži za šest, udahni kroz desnu, zameni i zatvori desnu i izdahni kroz levu, drži za šest, udahni kroz levu.

 

Ovo čini jedan krug vežbi. Šta ova vežba čini jeste da provodi pranu/veštičju moć ka donjim čakrama.

Ponovi iznad vežbu 4 puta za početnike, 8-10, onda povećajte do 20 za iskusnije i 40 za napredne praktičare.

Važno je da se opustite i da idete lagano sa ovom vežbom.

Tehnika #4

Prvi set:

 1. Udahni kroz obe nozdrve za 2
 2. Zadržavaj za 4
 3. Izdahni za 6
 4. Zadržavaj za 4

Ovo čini jedan krug vežbi. 6-10 za novajlije je ok. Oni koji su iskusniji mogu koliko im odgovara.

Sledeća vežba treba da se uradi onoliko puta kao predhodna, i obe treba da se rade tako sto sledeća prati predhodnu (drugi set ide posle prvog):

Drugi set:

 1. Udahni za 6
 2. Zadži za 6
 3. Izdahni za 4

NE zadržavaj na kraju. Koliko ste puta ponovili prvi set, trebate isto toliko puta da ponovite i sa ovim setom.

 

© Copyright 2007, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457