SamoHipnoza

 

Za samohipnozu, trebate da uvedete sebe u duboki trans. Ovo što sledi jeste odlomak iz ’’Rasprava o Astralnoj Projekciji’’ od Roberta Brusa:

’’Kako Ući U Trans
Opustite i umirite svoj um svesnim disanjem. Zamislite kako se spuštate niz merdevine u mraku. Nemojte da vizuališete merdevine; samo zamislite da možete da osetite kako se spuštate. Pri izdisaju, osetite kako se spuštate korak ili dva niz merdevine. Pri udisaju, osetite kako stojite na merdevinama.

Ono što je potrebno jeste osećaj mentalnog padanja u vašem umu. Ovo menja nivo aktivnosti moždanih talasa iz budnog nivoa (Beta) u nivo spavanja (Alfa) ili u nivo dubokog sna (Teta). Jednom kada vam nivo aktivnosti moždanih talasa dosegne Alfu ućićete u trans.
Radite ovo koliko god je potrebno. Vreme potrebno za ulazak u trans varira, u zavisnosti od vašeg iskustva sa dubokim opuštanjem i smirivanjem uma.

Napomena: Jednom kada dobijete osećaj težine, prekinite vežbu mentalnog pada. Ukoliko vam se ne sviđaju merdevine, zamislite da ste u liftu, osetite kako propadate tokom svakog izdisaja, i kako stojite pri udisaju. Ili, zamislite da ste pero, osetite kako lebdite ka dole pri izdisaju a mirujete pri udisaju. Kao što sam napomenuo gore, potreban vam je efekat mentalnog pada kako biste smanjili nivo aktivnosti moždanih talasa. Efekat mentalnog pada, kada kombinovan sa dubokom opuštenošću i mentalnom mirnoćom, izazvaće da uđete u stanje transa. Slobodno koristite bilo koji scenario s kojim ste upoznati kako biste postigli ovo duboko propadanje.

Trans se oseti poput: Sve se čini tiho i osećate kao da ste u mnogo većem prostoru. Postoji veoma lagano brujanje u vašem telu. Sve se čini drugačije. Oseti se pomalo kao da stavite kartonsku kutiju preko svoje glave u mraku, osetite kako se atmosfera menja. Kao da je sve pomućeno ili zamagljeno. Bilo kakvi oštri zvukovi, dok ste u transu su bolni.

Duboki Trans
Nivo transa koji postignete zavisi u mnogome od vaše opuštenosti, koncentracije i volje. Kako biste ušli u dublji trans, tj., Teta nivo i više, morate se koncentrisati mnogo više i mnogo duže, na osećaj mentalnog propadanja sa svesnim disanjem. Prvi nivo transa, tj., kada se osećate veoma teško, jeste dovoljno dubok za projekciju. Iskreno vam preporučujem da ne ulazite u dublji trans od laganog, dok nemate dovoljno iskustva sa stanjem transa.

Kako možete reći dali ulazite u duboki trans? Postoje četiri veoma primetna simptoma:

  1. Neprijatan osećaj hladnoće koji vas ne čini da drhtite, praćen gubitkom telesne temperature.
  2. Mentalno,  osećaćete se veoma čudno i sve će se činiti izuzetno spoooooro. Vaš proces razmišljanja će se usporiti kao da vam je ubrizgana snažna inekcija protiv bolova.
  3. Osećaćete se nepovezano od svog tela, tj., snažan osećaj lebdenja i sve će se činiti udaljeno.
  4. Potpuna fizička Paraliza. Napomena: Ove četiri stvari, SVE ZAJEDNO, označavaju da ulazite u duboki trans. Nemojte da pomešate blagi osećaj lebdenja koji ponekad dobijete pri laganom transu, tj., kako vam astralno telo postaje labavo. Ili mali gubitak telesne energije od mirnog sedenja tokom dužeg vremena i blage paralize, tj., težine, dubokim transom. Osećaj dubokog transa je prilično neprijatan i nepogrešivo se zna kad je dostignut.

 

Veoma je teško ući u duboko stanje transa, pošto vam trebaju visoko razvijena opuštenost, koncentracija i iskustvo sa transom plus mnogo mnogo volje i mentalne energije. Nećete slučajno upasti u duboki trans. Ukoliko ste zabrinuti da idete preduboko, zapamtite ovo: MOŽETE se vratiti iz transa kad god hoćete. Koncentrišite SVU svoju volju na pomeranje svojih prstiju. Čim možete da pomerite prst, pomerite ruke, prodrmajte glavu, tj., reanimirajte svoje telo; ustanite se i šetajte se okolo nekoliko minuta. Padanje u duboki trans nebi trebao da predstavlja problem sa ovom vežbom.

Ekspanzija Telesne Energije

U nekom trenutku nakon ulaska u stanje transa, osetićete blagu paralizu kako vas obuzima. Ovo će uskoro biti propraćeno dubokim vibracijama i osećajem brujanja. Takođe se možete osećati velikim i natečenim. Paraliza, vibracije i osećaj natečenosti su simptomi ekspanzije energetskog tela i opuštanja astralnog tela. Ovo je deo normalnog procesa spavanja. Energetsko telo se širi i otvara kako bi prikupilo i zadržalo energiju. Tokom ovoga, astralno telo lebdi slobdno, lagano vam fizičkog tela.’’’
[Kraj Odlomka]

Neki ljudi koriste magnetofon i slušaju nasnimljena uputstva i izjave. Mana ovde je dok ste u dubokom transu, zvukovi mogu biti bolni i nadraživati nervni sistem. Svi smo različiti i trebali bi sami da eksperimentišete i nađete najbolji metod koji vam odgovara. Šta odgovara jednoj osobi ne mora da odgovara i drugoj.

Dok ste u ovom stanju, možete da se vratite u prošle živote, koračajući kroz vrata ili ’’portal’’ u svom umu.

Stanje dubokog transa jeste vreme da ponavljate afirmacije sebi kako biste programirali svoj um. Samohipnoza jeste u suštini poput hipnoze drugih, sa razlikom, da izjave dajete sebi. Ponovo, nekoliko sesija će možda biti potrebno.

Povratite se polako i postepeno, kao što biste se vratili iz astrala.

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457

home