Trans

 

Duboki trans omogućava ulazak u podsvjesni dio uma kojeg je moguće programirati kako želimo. Aktivna, lijeva strana mozga, blokira bilo kakav pokušaj ulaska pasivne, desne strane mozga (gdje se nalazi podsvijest). To je kao - isključivanje struje u sobi ili zgradi, da bi se popravile neke žice. U desnoj strani mozga možemo programirati svoje umove da se, to sto želimo, manifestira u stvarnosti.

Da bi se dosegnulo stanje transa treba vježbe. Zapamti, svako od nas je individualan, i nekima će to biti lakše a nekima teže. Najvaznija stvar je, biti uporan i strpljiv prema sebi. Upornost i strpljejne je jako važno.

Izvođenje vežba disanja pre transa se jako preporučuje, jer će ovo prirodno smiriti nervni sistem.

 

  1. Udobno sjedi. Nemoj ležati, jer bi mogao zaspati.
  1. Udahni (dok brojis do šest), drži dah (dok brojiš do šest), izdiši (dok brojiš do šest) i opet drži (dok brojiš do šest). Radi ovo disanje dok se potpuno ne opustis. Na kraju, nećeš više osjetiti tijelo.

 

  1. Zamisli da silaziš ljestvama u mraku. Nemoj vizualizirati ljestve; zamo zamisli osjećaj da to radiš.  Na izdisaju, osjećaj da silaziš korak ili dva prema dolje. Na udisaju, osjećaj da se mirno držis za ljestve.
  1. Sada, samo se pusti ljestve i padaj unazad. Ako ti se zavrti ili se dizorijentiraš, samo usmeri svoju pažnju na prednji dio svoga tijela, i prestat će. Ovaj efekt mentalnog pada, kad se kombinira sa dubokom relaksacijom i mentalnom mirnoćom, će te uvesti u stanje transa.

 

Potreban je taj mentalni pad u tvom umu. To mjenja aktivnost moždanih valova sa budnog stajna (Beta) u stanje spavajna (Alfa) ili stanja dubokog sna (Teta).  Kad moždani valovi dosegnu Alfa stanje, ući ćeš u trans. Kad dobiješ osjećaj težine, prekini vježbu mentalnog pada. Ako ti se ne sviđaju ljestve, zamisli da si u liftu (dizalu), osjeti da padaš dok izdišeš, i da miruješ dok udišeš. Ili zamisli da si pero, osjeti da polako padaš na izdisaju i stojiš na udisaju. Potreban je efekt mentalnog pada da smanji aktivnost moždanih valova.

 

  1. Nastavi to raditi dokle god je potrebno. Vrijeme, potrebno da se uđe u trans, varira - ovisno o osobnom iskustvu duboke relaksacije i mentalne mirnoće.

Osjecaj transa je: Sve je tiše i osjećaš se kao da si u puno većem prostoru. Osjete se vibracije u tijelu. Sve se čini drugačije. To je kao da staviš kartonsku kutiju na glavu u mraku, osjeti se promjena atmosfere. Sve je malo bljeđe. Bilo koji oštar zvuk, u transu je jako bolan.

  1. Da bi izašao iz stanja transa:

Koncentriraj se na micanje nožnih ili ručnih prstiju. Kad možes pomaknuti prste, razgibaj šake, pomakni ruke, protresi glavom, itd. Pokreni tijelo; ustani i šetaj par minuta.

 

Sto ova vježba radi:

Da bi napredovali u psihičkim moćima, moramo trenirati svoje umove. Kad smo u stanju transa, naši moždani valovi se značajno usporavaju. Dvije su strane mozga - lijeva logićna/intelektualna tj. muška strana i desna kreativna/intuitivna tj. ženska strana. Desna strana je mjesto podsvijesti. Taj dio mozga je otvoren prijedlozima i programirajnu - tu se nalazi naša astralna moć. Kad je desna strana mozga aktivna mišljenjem, desnoj strani se ne može pristupiti. Stanje transa gasi lijevu stranu mozga da bi mogli ući i programirati desnu stranu (podsvijest).

Potreban je trening da bi se moglo ući u trans. Duboki trans nije uvijek potreban, ali za određene potrebe, jako je važan. Kad istreniramo svoje umove da odu dublje i dublje u trans, to postaje sve lakše i lakše i potrebno je sve manje i manje vremena. Um je kao mišić, i za većinu ljudi, ova vježba će biti uvod u dio uma za koji nisu znali da je dostupan.

*Vrlo* je važno da se ne ometa dok smo u stanju transa, pogotovo kad smo u dubokom. Zato se treba pobrinuti da smo u sobi ili mjestu gdje ćemo biti sami, i telefoni moraju biti isključeni. Biti izvučen iz transa na krivi način može biti jako bolno, i bol može trajati danima - pogotovo ako se radi sa energijom u tom stanju.

Normalno je da u stanju transa, svaki zvuk može biti bolan. To je zato što, u tom stanju, naša osjetila su jako oštra.

Iskusan može doći u stanje transa po volji u par sekundi. Nije uvijek potrebno ići u duboki trans da bi radio sa svojim umom. Stanje transa se koristi da treniramo naše umove. Sa zahtjevnijim i težim stvarima, duboki trans je potreban.

 

NAZAD NA STRANU O MEDITACIJAMA MOĆI

 © Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457

home