Invokacija Elemenata

 

Invokacija elemenata je izuzetno napredna i može biti veoma opasna. Govorim ovo iz ličnog iskustva. Postoji mnogo autora koji su pisali iz teoretske i školske perspektive i nisu imali direktno iskustvo sa određenim meditacijama i duhovnim veštinama. Predstaviću vam ovde *moje* lično iskustvo sa meditacijama koje slede. Zapamtite – OVO SU MOJA LIČNA ISKUSTVA I NEŠTO OD ONOGA ŠTO SAM ISKUSILA, VI IH MOŽETE ILI NE MORATE  JER SVI SMO RAZLIČITI, ALI OVE MEDITACIJE *JESU* IZUZETNO EFEKTIVNE, MOĆNE I OPASNE.

Ukoliko:

 

Ozbiljno predlažem da se okrenete i radite druge meditacije koje su sigurnije. Jednom kada ste prevazišli bilo koji od problema koji sam navela gore koristeći sigurnije meditacije, možete veoma lagano  da nastavite sa ovim meditacijama ukoliko smatrate da ste spremni. Dozvolite da objasnim:

Kada radite invokaciju elemenata, ovo su neki od primera šta može da se desi:

Invokacija vatre će vas učiniti vrućima. Zavisno od broja udisaja koje uradite ( samo do sedam je preporučljivo onima koji su još neiskusni pri radu sa ovim elementom). Čak ni adepti, nebi trebalo da rade više od 20 udisaja. Dok radite meditaciju vatre prvi put,  više nego verovatno je da dok je radite, nećete osetiti ništa. NEMOJTE DA NAPRAVITE GREŠKU I URADITE VIŠE UDISAJA NEGO ŠTO OSETITE DA MOŽETE! Osetićete efekte satima kasnije. Efekti invokacije vatre iključuju groznicu, osećaj GORENJA nakon čega se manifestuje topla aura, insomnija i pošto je voda suprotna vatri, možete iskusiti usporavanje vode što može da se manifestuje depresijom. Ovi efekti mogu da traju nekoliko sati pa i do nekoliko dana. Svi imamo neravnoteže određenih elemenata i invokacijom elemenata postižemo ravnotežu tako da je važno da poznajete sopstvene mane i vrline u određenim elementima.

Invokacija vazduha može da previše stimuliše nervni sistem. Vazduh vas može učiniti veoma razdražljivim i previše osetljivima na nekoliko sati do nekoliko dana, u zavisnosti od toga koliko ste udisaja uradili.

Ja sam oduvek bila ekstremna i smela osoba, tako da nisam sebi davala ograničenja pri određenim meditacijama, iako uvek sam koristila zdrav razum. Sada, pri invokaciji ovih elemenata nakon određenog vremena, postajemo otporni na ekstremne temperature, možemo da grejemo ili hladimo svoja tela voljom i možemo postati adepti pri pirokinezi, kriokinezi i ostalim astralnim veštinama.

Ukoliko planirate da izvodite elementalne meditacije, iskreno vas ohrabrujem da zapisujete iskustva u svoju crnu knjigu ili dnevnik kako biste mogli pratiti napredak i uticaj koji ove meditacije ostavljaju na vas. Ovladavanje elementima jeste jedna od najviših formi magije, dok se drugi igraju naokolo sa pomoćnim sredstvima. Elementi su zasnovani po četiri ugla i pravca. Oni u osnov univerzuma pri magijskom radu. Ivnokacija i usmeravanje elemenata se koristi za ojačavanje sigila i talismana. Svaki ritual ili delo normalno ima elementalnu osnovu. Korišćenjem elemenata moć svake radnje drastično se povećava. Elementalna magija je izuzetno napredna i moćana magija.

Postoje dva načina invokacije elemenata. Jedan je potpuna invokacija kao što sam ja radila (bez izdisaja elementa, ovo je najopasniji način) i drugi je lakši pri čemu izdišete element nazad u eter. Odavde možete nastaviti.

Svako od nas ima slabosti i vrline sa određenim elementima. Gotovo svi imamo neravnotežu elemenata unutar naših duša. Naredne meditacije će ispraviti te neravnoteže.

Nekoliko časova ili dana nakon invokacije elementa, sedite mirno i meditirajte na to kako se osećate. Kako ste se osećali tokom prethodna 24 časa ? Veoma je važno da *osetite* elemente kako biste ih mogli usmeravati i kontrolisati.

Da pravilno invocirate, usmerite, i kontrolišete elemente, morate biti uravnoteženi u svim elementima. Većina nas ima neravnotežu. Ovo se obično može videti u astrološkim kartama. Mi koji napredujemo i nastavimo radićemo.

Morate biti iskreni prema sebi i morate poznavati sebe. Likovi ispod u naprednom odeljku otkrivaju elemente u njihovom pravom obliku. Veoma malo nas je koji smo u neravnoteži samo sa jednim elementom; obično su dva dominantna. Pogledajte u elemente gde većina karakteristika vas opisuju. Uravnotežavanjem svojih elemenata, moći ćete lečiti fizički, psihički, na nivou duše i mentalnom nivou.

Vatra je suprotna Vodi i Vazduh je suprotan Zemlji. Suprotni elementi su ti koji su potrebni kako bi se otklonila neravnoteža. Važno je da budete svesni da invokacija elementa koji nedostaje može privremeno da uzrokuje usporavanje previše-dominantnog elementa.

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457

home