YOGA

 

Fizička joga, zajedno sa Tai Chijem može značajno da poveća moć pojedincu. Ispod su date osnovne sesije koje možete da radite svakoga dana.

Važno je da se nikada ne preopterećujete prilikom ovih istezanja. Joga se veoma razlikuje od atletskog istezanja. Trebalo bi da se izvodi u opuštenom stanju i nikada ne treba da se sili. Cilj joj je da nas ojača i utiče na desnu hemisferu mozga. Svako može da nauči fizičku jogu sam, nasuprot popularnoj ideji da vam je potreban učitelj. Ja sam naučila sebe iz knjige Ričarda Hitlemena ’’Joga 28 dnevni plan vežbi’’ kada sam imala 13 godina. Najvažnija stvar kod joge jeste da radite po *osećaju*.

Fizička joga bi se takođe trebala raditi dok ste u meditativnom stanju, kako bi iskusili potpunu moć. Ukoliko osećate lakoću, povećan bioelektricitet i moć, izvodite asane pravilno. Jogu je takođe najbolje raditi sam, jer drugi ili kolektiv bi mogli da budu smetnja. Jogu treba raditi u sekvencama- ili stojeći ka sedećem ka ležećem ka obrnutom položaju ILI iz obrnutog položaja ka ležećem ka sedećem ka stojećem položaju. Svaka asana bi trebala da se izvodi jedan minut, ili kod težih asana, budite u tom položaju po 10, 20 ili 30 sekundi i ponovite ih dva ili tri puta. Radite onoliko koliko možete. Kako napredujete, moći ćete da se zadržavate znatno duže u određenoj asani. Neki adepti mogu da rade stoj na rukama i druge asane  po 10  minuta i više. Zapamtite, svi smo različiti. Pri merenju vremena kod asane, na primer kada se zadržavata jedan minut, samo brojte do 60, poput ’’hiljadu jedan, hiljadu dva, hiljadu tri, hiljadu četiri...’’ Trebalo bi da se opustite i ostanete savršeno mirni pri svakoj asani. Nemojte nikada da se grčite, mučite, naprežete ili cimate i zapamtite- radite koliko vam odgovara.

Sekvence date ispod trebalo bi da se izvode redom.

Joga treba da bude umirujuća i opuštajuća. TV, glasna muzika, pometnje razne nisu u harmoniji sa jogom.

*Obrnute asane nebi trebalo da izvode osobe koje imaju moždane probleme, odvojenu režnjaču oka, vratne probleme, osobe koje imaju višak kilograma ili imaju bilo kakvo stanje koje bi se moglo pogoršati pritiskom krvi u glavi i vratu.
Možete da radite druge asane i izostavite obrnute.

Radite samo koliko vam odgovara i ne naprežite se nikada. JOGA  *NIJE* ATLETIKA!

UVEK uradite poklon napred zajedno sa poklonom nazad. U jogi uvek mora da postoji suprotni pokret. Ukoliko se okrenete u levu stranu, morate se okrenuti i u desnu stranu.

Svaki program joge treba da sadrži:

Stoj na rukama
Kada sam prvi put izvela stoj na rukama- bila sam vrlo mlada naravno, bilo je lako raditi ga kao dete. Naprosto sam se naslonila nogama na zid. Svako u bilo kojim godinama i ko ima pristojno zdravlje i kilažu može da nauči stoj na rukama. Kasnije, možete se udaljavati rukama od zida sve više i više. Samo stojte na rukama dokle god vam je ugodno, ali pokušajte da produžavate vreme svake nedelje za nekoliko sekundi. Lično preferiram da uradim stoj na rukama, nego stoj na glavi jer stoj na rukama ne pruža toliki pritisak na vratne pršljenove, već jača ruke i zglobove i sve u svemu efektivniji je. Može da se radi naslanjanjem na zid koji je tu kao oslonac, dok ne uspete da ga uradite i bez oslonca.

Sveća
(Ja nikad nisam koristila ćebe, ovo je stvar izbora)

Plug

Riba

Savijanje u napred

Kobra

Skakavac

Luk

Vijak
Možete ovo izvijanje da uradite sa opruženom nogom kako bi vam bilo lakše.

Savijanje u napred u stojećem položaju

Trougao
Ovo se može raditi i postavljanjem ruke na koleno. Cilj je da istegnete bokove. Ova slika je za napredne praktikante. Za ljude koji još nisu dovoljno rastegljivi ili novi, možete početi tako što ćete postaviti ruku na koleno i savijati se, pre nego ovako naprednije na podu. Kasnije, kako napredujete, neka vam ruka samo sklizne na list na nozi, pa na zglob i najzad na pod.

Savasana
Zadržite se u Savasani oko 5-15 minuta i radite meditaciju praznine na svom energetskom polju.

 

Satanizam i Joga:

’’Satana’’

Satanizam i Kundalini

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457

home