Amnezija Prošlih života

 

Mnoge stvari su suđene da se dogode kada se zateknemo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, sa pogrešnim ljudima, ponovo u pogrešno vreme, nesreće, bolesti, žalimo za nečim svakim danom ili minutom. Sve ovo je rezultat ne znanja. Reinkarnacija je činjenica. Kada zakoračimo u novi život donosimo nas sa sobom. Ovo uključuje prepreke, prošla stanja, pogrešna verovanja, tugu, bol i tako dalje. Kada ulazimo u novo postojanje, činimo to pod amnezijom.
Postoje informacije koje su dostupne o određenim eksperimentima. Mnoge od njih su bile držane od javnosti zbog svoje okrutne prirode, proučavajući efekte veštački izazvane amnezije na životinjama i na ljudima i kako direktno utiču na mozak. Kroz smosvest, osoba može vežbati kontrolu, ali s druge strane, kada je cirkulacija povratne informacije blokirana kroz amneziju, osoba je sprečena da reši problem programiranja u svom umu.

Ruski psiholog, Ivan Pavlov izvršio je seriju eksperimenata na psima. Većina nas je upoznata sa teorijom uslovljavanja, koja se uči u školama. Psima je data hrana nakon što bi se oglasilo zvono. Zvono, nakon nekoliko puta, uzrokovalo je pse da balave (iščekujući hranu), bilo da je hrana poslužena ili ne. Zvuk je izazvao glad u psima. Dva odvojena stimulansa, primenjena u roku od nekoliko sekundi razmaka stvoriće nevoljni odgovor u mozgu.

Mnogi njegovi eksperimenti išli su daleko izvan uslovljavanja. Uspeo je da proizvede nervni slom u psima i drugim životinjama, ponovo, asocijacijom. Gladna životinja bi išla po hranu i on bi primenjivaoo bolne šokove, ekstremno glasnu buku, serije ogromne toplote ili druga podražujuća sredstva stvarajući opstanak protiv straha/boli situacije.  Ovo je stvorilo neurozu i mentalne bolesti kod životinja, na isti način kao što je hrišćanska crkva uništila mentalno zdravlje milijardama primoravajući ih na apstinenciju od seksualnog odnosa i uskraćivanjem drugih normalnih i prirodnih potreba. Seksualnost je jendaka životnoj energiji; apstinencija stvara neurozu. Neprijateljski bogovi znaju sve o ljudskom umu i kako da ga unište.

Još jedan Ruski naučnik, A R Lurija nastavio je Pavlove eksperimente, ali ovaj put na ljudima. (CIA takođe ovo radi, iako se mnogo skriva od javnosti). Lurija je otkrio da ljudi, pošto mogu da zapamte, su bili u stanju da se odupru programiranju i da povrate svoje sećanje putem racionalnog razmišljanja i primenom volje. Lurija, (zajedno sa agencijom CIA kasnijih godina) izazvao je amneziju kod svojih subjekata putem električnih šokova, i transa putem droga pri čemu 99.9 % čovečanstva može biti hipnotisano i reprogramirano.

Podvrgavanje Elektro Šokovima (EST) se koristilo za kontrolu i lečenje mentalnih bolesti. EST izaziva retrogradnu amneziju. Sećanja su uništena, odgovarajući intenzitetu i učestalosti šokova. Pri visokim nivoima EST, osoba nije u stanju da se seti imena, identiteta ili prošlosti. Subjekat postaje ekstremno miran i koncentrisan na sadašnjost. Film iz 1975 godine, ’’Let Iznad Kukavičjeg Gnezda’’  je dobar primer posledica EST-a naročito na kraju gde glavni lik, koga glumi Džek Nikolson, beše podvrgnut šokovima sa posledicama nepovratnog oštećenja mozga bez sećanja o svom identitetu ili prošlosti.

Uznemirujuće misli i lažna sećanja mogu biti umetnuta u um subjekta tako što operater uvodi subjekta u rano detinjstvo ili začeće. Pri ovom stadijumu, um postaje bespomoćan. Operator predstavlja i preuzima ulogu roditeljske figure. Glavni primer ovoga gde su lažna sećanja umetnuta od strane hrišćanskog psihijatra prikazan je u temi knjige ’’Mišel se Seća’’.

Uzrokovanje neuroze obično, iako ne uvek, zahteva od operatora da vrati subjekta u rano doba i ubaci lažna sećanja, poput silovanja od strane roditelja. Svaki put, amnezija mora biti predložena subjektu tako da se neće sećati postupka i umetnutih sugestija. Ukorljiva lažna sećanja, strahovi i svakakve vrste psiholoških problema mogu biti umetnuti sugestijama u um subjekta poput ubistva voljene osobe, iracionalnih strahova, sramote, i griže savesti.

Amnezija sprečava subjekta da shvati blokade i da se sa njima suoči. Podsvesni um ih podupire i utiče na njih. Subjekat ih nije svestan, sem što ima čudna, iracionalna osećanja, neobjašnjive neuroze, i nenormalno ponašanje. I pored toga problemi su još uvek tu i utiču na subjektovo dalje ponašanje. Ovo se dešava kada iskusimo amneziju prošlih života. Imamo više iskustva nego što znamo koja leže u podsvesnom umu i utiču na nas u ovom životu. Ne razumemo zašto nam se loše stvari dešavaju i nemoćni smo u mnogim slučajevima da ih sprečimo.

Film, Hanibal, jeste primer šta se može učiniti nekome tokom transa izazvanog drogama, gde psihijatar Hanibal Lektor nudi Masonu Vergeru amil nitrit, i sugeriše mu da iseče svoje lice. U ovom izmišljenom scenariju, nije bilo amnezije.

Možemo početi da zaista upoznajemo sebe i preuzmemo kontrolu nad svojim životima, ulaskom u prošle živote kroz samo hipnozu, učenjem, i što je moguće većim razumevanjem o ovim stvarima. Svi bismo trebali da uđemo u stanje transa i istražimo svoje umove, sećanja iz detinjstva, i prošle živote. Zbog prokletstva amnezije i manjka znanja, postoji takozvana ’’karma’’. Karma se može prevazići i nadvladati putem znanja. Znanje je ključ svega. Znanje svega o nama, prošlim životima i tako dalje će nas osloboditi.

_______________________________________________________________

Referenca:
Tajna, nemoj reći: Enciklopedija Hipnotizma od Carla Emery © 1998

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457

home