Elementi i Magija

 

Ritualna oruđa bi trebalo da pomognu pri usmeravanju elemenata. Štap je za vatru, mač za vazduh. Seksualna magija- orgazam proizvodi tečnosti- koristi se za magiju vode kao za ljubav. Pentagram predstavlja nas ljude. Zemljani element veže sve ostale elemente. Ovo je jedna od poruka Satanističkog pentagrama usmerenog ka dole, moć invociranog elementa zemlje. Pentagram smo MI kao ljudska bića, nije neki ukras za oltar.

Magija Vatre je uvećana invokacijom i usmeravanjem vatrenog elementa. Magija vatre obuhvata:
Smelost, slavu, uspeh u kockanju, zadovoljstvo, osiguranje popularnosti/harizme, poboljšanje zdravlja i vitalnosti, lečenje, zaštitu, uspeh, magijske moći, kreativnost, entuzijazam, energiju, izdržljivost, velike promene, prilagođenost, privlačnost, iznenadne promene, stimulaciju, entuzijazam, kreativnost, energiju, sticanje kontrole, promenu sreće i podsticanje pravde. Osvetu, bes, čistu seksualnu požudu, i fizičko zadovoljstvo, hrabrost, odlučnost, postupanje sa neprijateljima. Podstiče nesreće, požare, povrede. Samo-uverenost, sport, snaga, magijska energija za Crnu Magiju, intenzitet. Podstiče požudu, energiju, snagu, seksualnu energiju, dinamičnost, strastvenu ljubav, fizičke potrebe, hrabrost, snagu volje, i sport (naročito nadmetačke). Dobra je za samojačanje pre crno magijskog rada. Kada se koristi u crnoj magiji, vatra kao suprotnost zemlji se koristi da donese iznenadne napade, nesreće, krvoproliće, nasilje, i mržnju. Vatra se takođe može koristiti da podstakne ratove, anarhiju, i okrutnost. Pravilno evociranje i usmeravanje vatrenog elementa povećaće temperaturu u šta god da se usmeri.

Magija Vode je seksualna magija i bilo koja magija gde se koriste telesne tečnosti. Seksualna magija se može koristiti sa drugim elementima takođe, ali je vladana vodenim elementom. Magija vode se uvećava kroz invokaciju vodenog elementa i obuhvata:
Lečenje, ljubav, vođenje ljubavi, (nežno; vatra je za požudu/seks), odanost, pomirenje, lepotu, mladost, prijateljstvo, privlačnost, harmoniju, društvene funkcije, opraštanje, zadovoljstvo. Meditacija, duhovne sposobnosti, telepatija, čitanje uma, komunikacija sa Duhovima, upijanje znanja telepatski. Dobra je za početke i rast. Dom i neposredno okruženje, mašta, pamćenje, duhovna svesnost/snovi, duhovnost, meditacija. Povezana sa duhovnosti, meditativna/hipnotička, plodnost, brak, i ravnoteža. Podstiče ljubomoru, pohlepu, sumnju, prezir, bolest, oboljenja, i neusklađenost. Voda kada je usmerena na osobu može da uzrokuje da osoba postane previše emotivna, ima nasilne reakcije, utone, i ima problema da bude objektivna.

Magija Zemlje je uvećana kroz invokaciju i usmeravanje zemljanog elementa i obuhvata:
Novac, plodnost, obilnost, materijalni dobitci, bogatstvo, lečenje, komunikacija sa duhovima prirode, finansijski dobitci, povećanje zarade, nekretnine, bogatstva, opraštanje, zadovoljstvo. Zemljani element se koristi u ritualima smrti i može se koristiti uz energiju smrti, u ritualima vezivanja, za apsorbovanje, prikrivanje, za samo kontrolu, izdržljivost, i strpljenje.

Magija Vazduha se uvećava kroz invokaciju elementa vazduha i obuhvata:
Intelekt, kompjutere, komunikaciju, audio, video, TV, elektroniku, knjige, književnost. Volju. Koristi se za prolaženje ispita, unapređivanje uma, koncentraciju, mentalne moći, sposobnosti učenja, govor, pisanje, izdavanje, medijski poslovi, tračevi, ogovaranje, intervjui, braća, sestre, komšije, glasine, krađa, sve oblasti izučavanja i komunikacije, takođe za astralnu projekciju, prevazilaženje ovisnosti, razbijanje navika. Dobra je za prijateljstvo, maštu, kreativnost, inspiraciju, i harizmu. Vazduh takođe podstiče konfuziju, haos, razdražljivost, nervozu, nervnu iscrpljenost, argumente, i neusklađenost.

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457

home