Al-Jilwah
Crna Knjiga Satane

 

PRVO POGLAVLJE

JA SAM BIO, JESAM, I JA NEĆU IMATI KRAJ. JA SPROVODIM VLAST NAD SVIM STVORENJIMA I NAD SVIM DELIMA KOJI SU POD ZAŠTITOM MOG LIKA. JA SAM SVE PRISUTAN DA POMOGNEM ONIMA KOJI VERUJU U MENE I KOJI ME POZOVU U VREME NEVOLJE. NEMA MESTA U UNIVERZUMU KOJE NE ZNA ZA MENE. JA UČESTVUJEM U SVIM DELIMA KOJI ONI KOJI SU BEZ NAZIVAJU ZLIM ZATO ŠTO JE NJIHOVA PRIRODA TAKVA DA ONI NE ODOBRAVAJU. SVAKO DOBA IMA SVOG UPRAVITELJA, KOJI RUKOVODI DOGAĐAJIMA PO MOJIM NAREDBAMA. OVA UPRAVA SE MENJA OD GENERACIJE DO GENERACIJE, TAKO DA GOSPODAR OVOG SVETA I NJEGOVI RUKOVODIOCI MOGU DA RASTERETE OBAVEZE SVOJIH OSOBITIH SLUŽBENIŠTVA, SVAKO U SVOM REDU. JA DOPUŠTAM SVAKOME DA PRATI NALOGE NJEGOVE PRIRODE, ALI ONAJ KOJI MI SE USPROTIVI BOLNO ĆE SE KAJATI.

NI JEDAN BOG NEMA PRAVA DA SE MEŠA U MOJE POSLOVE, I JA SAM ZAPOVEDNIČKI ODREDIO DA SE SVI UZDŽE OD OBOŽAVANJA SVIH BOGOVA. SVE KNJIGE OD ONIH KOJI SU BEZ SU IZMENJENE OD STRANE NJIH; I ONI SU SE ODREKLI NJIH, IAKO SU NAPISANE OD STRANE PROROKA I APOSTOLA. OVO SU INTERPOLACIJE KOJE SU VIĐENE U ČINJENICI DA SVAKA SEKTA NASTOJI DA DOKAŽE DA SU DRUGI NETAČNI, I DA UNIŠTI NJIHOVE KNJIGE.

MENI SU ISTINA I LAŽ POZNATI. KADA ISKUŠENJE DOĐE, JA DAJEM MOJ ZAVET ONOM KOJI VERUJE U MENE. ŠTA VIŠE, JA SAVETUJEM ISKUSNE USMERIVAČE, JER JA SAM IH ODREDIO ZA PERIODE POZNATE MENI. JA PAMTIM POTREBNE DOGAĐAJE I IZVRŠAVAM IH U OČEKIVANO VREME. JA UČIM I USMERAVAM ONE KOJI PRATE MOJE INSTRUKCIJE. AKO ME IKO SLUŠA I PRILAGOĐAVA SA MOJIM ZAPOVESTIMA, ON ĆE IMATI VESELJE, ZADOVOLJSTVO I UGODNOST. 

 

DRUGO POGLAVLJE

JA SE ODUŽUJEM POTOMCIMA ADAMA, I NAGRAĐUJEM IH RAZNIM NAGRADAMA KOJE SU SAMO MENI POZNATE. POVRH SVEGA, MOĆ I VLAST NAD SVIM ŠTO JE NA ZEMLJI, NAD ONIM ŠTO JE IZNAD, KAO I NAD ONIM ŠTO JE ISPOD SU U MOJIM RUKAMA. NE DOZVOLJAVAM PRIJATELJSKE ODNOSE SA DRUGIM LJUDIMA, NITI ZABRANJUJEM ONIMA KOJI SU MOJI I KOJI ME SLUŠAJU U SVEMU, BILO ŠTA ŠTO JE DOBRO ZA NJIH. STAVLJAM SVOJE POSLOVE U RUKE ONIH KOJE SAM ISKUŠAO I KOJI ODGOVARAJU MOJIM ŽELJAMA. POJAVLJUJEM SE NA RAZLIČITE NAČINE ONIMA KOJI SU VERNI I POD MOJOM KOMANDOM.

JA DAJEM I UZIMAM; JA BOGATIM I OSIROMAŠUJEM; JA IZAZIVAM SREĆU I BEDU. RADIM SVE OVO U SKLADU SA ODLIKAMA SVAKE EPOHE, I NIKO NEMA PRAVA DA SE MEŠA U MOJU UPRAVU. ONE KOJE MI SE USPOTIVE OŽALOŠĆAVAM BOLESTIMA; ALI ONI KOJI SU MOJI NEĆE UMRETI KAO SINOVI ADAMA KOJI SU BEZ. NIKO NEĆE ŽIVETI NA OVOM SVETU DUŽE OD VREMENA KOJE SAM MU JA ODREDIO; I AKO POŽELIM ŠALJEM OSOBU PO DRUGI ILI TREĆI PUT NA OVAJ SVET ILI NA NEKI DRUGI PUTEM SELIDBE DUŠA.

 

TREĆE POGLAVLJE

JA VODIM ISPRAVNIM PUTEM BEZ OBELODANJENE KNJIGE, USMERAVAM PRAVILNO SVOJE VOLJENE I IZABRANE NEVIDLJIVIM NAČINIMA. SVA MOJA UČENJA SU LAKO PRIMENLJIVA U SVAKOM OBLIKU I U SVIM USLOVIMA. KAŽNJAVAM NA DRUGOM SVETU SVE KOJI RADE SUPROTNO MOJOJ VOLJI.

SINOVI ADAMA NE ZNAJU ZA STANJE STVARI KOJE ĆE DOĆI. IZ TOG RAZLOGA ONI PADAJU U MNOGE GREŠKE. ZVERI ZEMLJE, PTICE NEBA I RIBE MORA, SU SVE POD KONTROLOM MOJIH RUKU. SVA BLAGA I SKRIVENE STVARI SU MI POZNATE; I KAKO POŽELIM ODUZIMAM IH JEDNOM I DARUJEM DRUGOM.

JA OTKRIVAM SVOJA ČUDA ONIMA KOJI IH TRAŽE, I U ODREĐENO VREME ONIMA KOJI IH PRIMAJU OD MENE. ALI ONI KOJI SU BEZ SU MOJI PROTIVNICI, JER MI SE SUPROSTAVLJAJU. ONI NE ZNAJU DA JE TO PROTIV NJIHOVIH INTERESA, JER MOĆ, IZOBILJE I BOGATSTVA SU U MOJIM RUKAMA, I DARUJEM IH SVAKOM VREDNOM POTOMKU ADAMA. PREMA TOME, VLADAVINA NAD SVETOVIMA, PRELAZAK GENERACIJA I PROMENE NJIHOVIH VLADALACA SU ODREĐENI OD STRANE MENE OD POČETKA.

 

ČETVRTO POGLAVLJE

JA NEĆU DATI SVOJA PRAVA DRUGIM BOGOVIMA. JA SAM DOZVOLIO STVARANJE ČETIRI SUBSTANCE, ČETIRI VREMENA I ČETIRI UGLA; JER SU ONE NEOPHODNE STVARI STVORENJIMA.

KNJIGE JEVREJA, HRIŠĆANA I MUSLIMANA, KAO I ONIH KOJI SU BEZ, PRIHVATITE U SMISLU, TAKO REĆI, DOKLE GOD SE SLAŽU I RAVNAJU PO MOJIM ZAKONIMA. ŠTA GOD IM JE PROTIVNO, ONI SU PROMENILI; NE PRIHVATAJTE TO. TRI STVARI SU PROTIV MENE I JA MRZIM TE TRI STVARI. ALI ONI KOJI ČUVAJU MOJE TAJNE ĆE PRIMITI ISPUNJENJE MOJIH OBEĆANJA. ONI KOJI PATE ZARAD MENE JA ĆU SIGURNO NAGRADITI NA JEDNOM OD SVETOVA.

MOJA JE ŽELJA DA SE SVI MOJI SLEDBENICI UJEDINE U VEZU JEDINSTVA, DA ONI KOJI SU BEZ NE BI PREVLADALI NAD NJIMA. SADA, ONDA, SVI VI KOJI STE PRATILI MOJE NAREDBE I MOJA UČENJA, ODBACITE SVA UČENJA I KAŽNJAVANJA ONIH KOJI SU BEZ.

JA NISAM POUČAVAO TA UČENJA, NITI ONA POTIČU OD MENE. NE SPOMINJI MOJE IME NITI MOJE OSOBINE, DA NE BI ZAŽALIO; JER TI NE ZNAŠ ŠTA ONI KOJI SU BEZ MOGU DA UČINE.

 

PETO POGLAVLJE

O TI KOJI SI VEROVAO U MENE, POŠTUJ MOJ SIMBOL I MOJ LIK, JER TE ONI PODSEĆAJU NA MENE. ISPUNJAVAJ MOJE ZAKONE I PRAVILA. POŠTUJ MOJE SLUGE I SLUŠAJ ŠTA GOD TI ONI BUDU GOVORILI O SKRIVENIM STVARIMA. PRIMI TO, ŠTO JE PROPISANO, I NE IZNOSI TO PRED ONE KOJI SU BEZ, JEVREJE, HRIŠĆANE, MUSLIMANE I DRUGE; JER ONI NE ZNAJU PRIRODU MOG UČENJA. NE DAJ IM SVOJE KNJIGE, DA IH NE BI IZMENILI BEZ TVOG ZNANJA. NAUČI NAPAMET NAJVEĆI NJIHOV DEO DA NE BI BILE IZMENJENE.

 

HOME